Iedereen is van waarde

Een forensische achtergrond, verslavingsproblematiek of een (licht) verstandelijke beperking? Wij geloven dat iedereen van waarde is. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om die afstand te verkleinen. Samen werken we aan een passend perspectief.

Bij ons zet je stappen op je eigen tempo en je eigen niveau. We richten een maatwerk traject in waarbij we ambulante begeleiding combineren met dagbesteding en/of leer-werktrajecten. Zo werken we samen aan structuur in een veilige, enthousiaste en positieve omgeving. Een mooie basis om door te groeien tot betaald medewerker.

Van ambulante begeleiding, participatie en dagbesteding naar betaalde baan

Zorg en ondersteuning

Bij Sociaal Gericht leveren we gerichte ambulante begeleiding. Daarbij leveren we niet alleen ambulante zorg, maar geven ook een zinvolle dagbesteding met perspectief op een betaalde baan bij onze eigen werkbedrijven. Dat maakt onze zorg en ondersteuning zo uniek.

Onze expertise ligt bij forensische achtergronden, psychische problematiek, verslaving en (licht) verstandelijke beperking (lvb). We enthousiasmeren mensen om een zelfredzaam en betekenisvol leven te gaan leiden. Dit doen we vanuit huis, op de levensgebieden die relevant zijn.

In onze dagbesteding zijn we gericht op de doorontwikkeling van het individu. We leveren activiteiten op het gebied van beleving en op het gebied van arbeid. Dat betekent dat we samen met de mensen leuke dingen ondernemen en nuttig werk doen.

Klussen/Groen, Schoonmaak, Horeca

Onze werkbedrijven zitten in allerlei branches. Van klussen tot groenvoorziening en van schoonmaak tot horeca. Door die veelzijdigheid kan iedereen ontdekken waar zijn of haar interesses en kwaliteiten liggen. Of heeft iemand al een duidelijk perspectief? Dan kan hij of zij heel gericht een vakgebied leren en de eerste stappen zetten tot medewerker.

Omdat de begeleiding bij ons altijd maatwerk is, kun je altijd instromen. Of je nu vanuit dagbesteding komt of uit een leer-werktraject; iedereen krijgt bij ons de kans om door te groeien tot betaald medewerker. Inmiddels hebben we mensen geholpen aan een baan binnen woningcorporaties, particulieren en de zakelijke markt.

Trajecten

Stel: je bent er klaar voor om te werken en je staat te trappelen. Dan nog kan de stap naar een ‘echte’ werkgever groot zijn. Om die stap wat makkelijker te maken bieden wij leer-werktrajecten. Ervaar wat het is om klusser of schoonmaker te zijn. Of ga een tijdje als tuinman of horecamedewerker aan de slag bij één van onze werkbedrijven. Bevalt dat? Dan zorgen we samen voor een baan bij ons of één van onze aangesloten partners.

Doe-tegoed

Bij Sociaal Gericht hebben we iets bijzonders ontwikkeld: Doe-tegoed. Dit is een platform waarop mensen die praktische hulp zoeken gekoppeld worden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die een klusje uit willen voeren. In ruil voor dat klusje krijgt de uitvoerder doe-tegoed. Dat doe-tegoed kun je opsparen om daar een beloning voor te kopen. Met het doe-tegoed helpen we mensen aan een laagdrempelige oplossing voor praktische hulp, en helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om gewaardeerd te worden.

Stichting de Lage KampBedrijf

“Wij zijn zeer tevreden. Er wordt vakkundig schoongemaakt, de omgang is prettig en het team denkt graag mee in oplossingen. De toegankelijke benadering en flexibele houding worden zeer gewaardeerd.”

Marja MartinAnnen

Onze vloeren zijn door de klussers van Sociaal Klussen gelegd. Aardige jongens die vakkundig werk afleveren voor een prima prijs!

Team Middenweg 12, Stichting VanboeijenBedrijf

“Sociaal Gericht is een klantvriendelijke organisatie die ons vaak uit de brand heeft geholpen met spoedklussen; wat erg van belang is voor onze cliënten met autisme. Naast het leveren van professioneel werk en kwaliteit, denkt het team mee, zijn klussen aanzienlijk goedkoper vergeleken met andere bedrijven én worden de wensen van de klant gehoord. “

Floris ImhannGroningen

Supersnelle respons. Erik kwam onze gordijnrails ophangen. Hij haalde zelf het materiaal, monteerde snel en dat voor een goede prijs! Bovendien was hij heel vrolijk.

Wij maken er werk van

Wij geloven dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt en waarde kan toevoegen. Daarom geven we iedereen de kans om zich, met begeleiding op eigen niveau, naar diens maximale capaciteit te ontwikkelen. We willen perspectief bieden en zetten de volgende stap, als er voldoende structuur is. En dat alles met een grote glimlach.

Deze klanten zijn al Sociaal Gericht:

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken, wil je weten wat er mogelijk is of heb je een andere vraag? Vul onderstaand formulier in of bel 06 36 444 346, dan helpen we je verder.

    Werken voor Sociaal Gericht

    We zoeken regelmatig nieuwe, enthousiaste mensen die graag hun kennis en ervaring willen inzetten om meer impact te maken op de arbeidsmarkt.

    Hoe we de arbeidsmarkt veranderen

    Om impact te maken, werken we volgens bepaalde methodes en principes. Nieuwsgierig?