Sociaal Gezicht

Wie goed doet, goed ontmoet! In ons team zitten hardwerkende mensen met het hart op de juiste plaats. We streven altijd naar de beste kwaliteit en denken goed om elkaar. Dat zorgt, zoals je ziet, voor blije gezichten.

Oprichter Sociaal Gericht

Bart Lesschen

‘Het gevoel wanneer ik iemand zie stralen door een arbeidsovereenkomst of andere ontwikkelingen, is onbetaalbaar.’

‘Het gevoel wanneer ik iemand zie stralen door een arbeidsovereenkomst of andere ontwikkelingen, is onbetaalbaar.’

Bart begon Sociaal Gericht samen met zijn broer Erik vanuit een oprechte passie voor mensen. Hij doet niets liever dan zich elke dag inzetten om nieuwe banen en mogelijkheden te creëren voor mensen die door exlusief beleid buiten de arbeidsmarkt vallen. Dit doet hij door leiding te geven aan een enthousiast team, creatief te ondernemen en verbindingen te maken met mogelijke partners.

Hoewel zijn maatschappelijke missie leidend is, wil hij kwaliteit leveren binnen de verschillende branches van de bedrijven. Hierin ziet hij zijn visie realiteit worden: mensen niet zien als een verdienmodel, maar als individuen met talent. Dat geeft hem nog meer energie dan hij van zichzelf al heeft.

Restaurantmanager Het Oude Tolhuis

Peter Thenu

‘Vaak is een bedrijf óf commercieel óf sociaal. Werken bij Sociaal Gericht geeft het beste uit beide werelden.’

‘Vaak is een bedrijf óf commercieel óf sociaal. Werken bij Sociaal Gericht geeft het beste uit beide werelden.’

Peter is vanaf het begin nauw betrokken bij Het Oude Tolhuis. De combinatie van commerciële ambities en een maatschappelijke missie zijn voor hem de perfecte drijfveren. Hij helpt mensen naar een niveau dat ze zelf soms niet voor mogelijk hielden en dat geeft hem enorm veel voldoening en energie.

Hij stuurt medewerkers aan, bewaakt de commerciële belangen en creëert een sfeer waar zowel medewerkers als gasten graag zijn. Zo graag, dat ze weer terugkomen. Een van zijn kwaliteiten is dat hij in elke situatie ad rem en met humor kan reageren. In zijn vrije tijd speelt hij graag met z’n twee zoontjes, gamet hij wel eens op de Playstation (tegen Bart) en kan hij altijd een reden verzinnen om taart te eten.

Manager Schoonmaak

Miranda Venema

‘Ik haal er voldoening uit als ik merk dat we iets kunnen betekenen voor iemand die graag wil.’

‘Ik haal er voldoening uit als ik merk dat we iets kunnen betekenen voor iemand die graag wil.’

Miranda werkt al meer dan 30 jaar in de facilitaire dienstverlening. Vooral de managersrol vindt ze boeiend, die ze met overgave vervult bij Sociaal Gericht. Ze bouwt en verbindt, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en zo optimaal bij kan dragen aan het werkproces. Ze richt zich nu vooral op het professionaliseren van de schoonmaakwerkzaamheden, zodat die aansluiten bij de huidige markt. Het was bepalend voor haar dat bij Sociaal Gericht de mensen echt centraal staan. Ze vindt het dan ook jammer dat er zo vaak te snel een oordeel wordt geveld over anderen, terwijl iedereen uiteindelijk mens is en het geloof van anderen nodig heeft.

In haar vrije tijd vindt je Miranda tussen het publiek bij grasbaanraces of op Schiermonnikoog, waar ze heerlijk uit kan waaien.

HR bij Sociaal Gericht

Seda Geyik

‘Ik werk samen met vrienden en met collega’s die vrienden zijn geworden. Dat geeft extra motivatie.’

‘Ik werk samen met vrienden en met collega’s die vrienden zijn geworden. Dat geeft extra motivatie.’

Seda kreeg vanaf het begin veel vrijheid om haar functie zelf te ontwikkelen en in te richten. Deze autonomie vindt ze prettig, ze heeft voor zichzelf een veelzijdige baan gecreëerd en ze kan zich concentreren op de dingen waar ze goed in is. Naast het leveren van kwaliteit aan opdrachtgevers, vindt ze het belangrijk dat iedereen werkgeluk kan ervaren. Zo groeit zowel het individu als de organisatie.

Het hechte team en het onderlinge vertrouwen geeft haar extra motivatie. Dit sociale aspect brengt ook in haarzelf het beste naar boven. En als ze tijd over heeft? Dan brengt ze tijd door met haar geliefden en staat er veel lekkers op tafel. Bijvoorbeeld een van haar heerlijke, zelfgebakken cakes.

Oprichter Sociaal Gericht

Erik Lesschen

‘Ik vind dat iedereen gelijk is en eerlijke kansen verdient. In mijn werk kan ik die normen en waarden kwijt.’

‘Ik vind dat iedereen gelijk is en eerlijke kansen verdient. In mijn werk kan ik die normen en waarden kwijt.’

Erik is samen met zijn broer Bart oprichter van Sociaal Gericht. Hij zorgt ervoor dat in de dagelijkse gang van zaken alles loopt en in orde is. Zo verzorgt hij facturen en offertes voor klanten, maar ook dat er structuur in de organisatie zit en dat iedereen bijvoorbeeld goed verzekerd is. De diversiteit aan mensen waar hij mee te maken heeft, bezorgt hem een glimlach van oor tot oor. Bovendien leert hij er enorm veel van.

Erik is een sfeermaker die graag zijn glimlach overbrengt op anderen. Hij vindt het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen en dat er een prettige werkethiek heerst. Daar tegenover staat dat hij 100% inzet verwacht van anderen. Als hij vrij is luistert hij graag naar oude muziek of kijkt hij grappige dierenfilmpjes, dus die glimlach is er eigenlijk altijd.

Hoofd Sociaal Klussen

Marijn Meerveld

‘Ik kijk liever naar oplossingen dan alleen naar het probleem.’

‘Ik kijk liever naar oplossingen dan alleen naar het probleem.’

Marijn gaf zijn vaste contract en zekerheid op om onderdeel te zijn van het team van Sociaal Gericht. Zijn hoofdtaak is het verder ontwikkelen van Sociaal Klussen. Dit doet hij door te zorgen dat alles duidelijk is voor zowel klussers als klanten en dat de juiste vakmensen goed ingepland worden. Daarnaast brengt hij zijn ervaring en kennis als klusser over op de nieuwe werknemers. Zo verloopt alles goed en heeft niemand er stress van.

In zijn vrije tijd drumt hij graag of knutselt hij aan een oude Peugeot. Een van zijn grootste kwaliteiten is dat hij van niets iets kan maken. Deze optimist kan je zelfs ‘s nachts wakker maken voor een slaapzakkenrace. Meer hoeven we niet te zeggen, toch?

Oprichter Sociaal Gericht

Julio Royal

‘We oordelen niet, we laten de mensen groeien op hun eigen niveau.’

‘We oordelen niet, we laten de mensen groeien op hun eigen niveau.’

Julio is begeleider en coach van de medewerkers van Sociaal Gericht. Wat hem hierin aanspreekt is dat het doel is deze mensen terug te brengen in de maatschappij. Er wordt hierbij gekeken naar de mens, en niet naar de beperking. Dit geeft zowel hem als de cliënt perspectief. In dit werk draagt hij in de volle breedte bij aan de ontwikkeling van mensen: hij begeleidt ze op hun werk, bij dagbesteding en op persoonlijk vlak. ar ook op de dagbesteding en persoonlijke begeleiding.

Zijn kinderen zijn naar eigen zeggen Julio’s hobby. Hij gaat graag met ze voetballen of andere leuke dingen doen. Zijn nachtrust, daar moet je niet aan tornen. Alleen uitgerust kan hij zich overdag weer voor de volle 100% geven. Hij wil heel graag iets betekenen voor anderen, dit uit zich in het feit dat hij feilloos emoties kan aanvoelen en hier passend mee omgaat.

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken, wil je weten wat er mogelijk is of heb je een andere vraag? Vul onderstaand formulier in of bel 06 36 444 346, dan helpen we je verder.

    Werken voor Sociaal Gericht

    We zoeken regelmatig nieuwe, enthousiaste mensen die graag hun kennis en ervaring willen inzetten om meer impact te maken op de arbeidsmarkt.

    Hoe we de arbeidsmarkt veranderen

    Om impact te maken, werken we volgens bepaalde methodes en principes. Nieuwsgierig?