SROI: Social Return on Investment

Heb je een aanbesteding gewonnen en zoek je nog een mooie manier om invulling te geven aan de SROI-eis? Dat kan via een samenwerking met Sociaal Gericht. We participeren in projecten, werken op locatie en doen de persoonlijke begeleiding. Zo dragen we zorg voor het gehele re-integratietraject en hoeven deze diensten niet los van elkaar te worden ingekocht. Ook garanderen we hiermee kwaliteit.

Wat is SROI?

Social return is een aanpak om, bijvoorbeeld via een contract-eis binnen aanbestedingen, meer werkgelegenheid te creëren voor mensen die om zichtbare en minder zichtbare redenen ten minste drie maanden buiten het reguliere arbeidsproces vallen. Deze doelgroep bestaat uit ruim 1,3 miljoen mensen.

De partij voor Social Return

Omdat binnen die 1,3 miljoen mensen ontzettend veel kwaliteiten en motivatie aanwezig zijn, focust Sociaal gericht zich op deze mensen. Ze treden in dienst bij een van onze bedrijven, waarna ze worden opgeleid tot klusser, schilder, horeca-medewerker of schoonmaker. Omdat wij zowel de praktische kant van het werknemerschap als de zorgkant verzorgen, is het voor de opdrachtgever eenvoudig om in te kopen.

Duurzame inzetbaarheid

Onder Sociaal Gericht valt een drietal werkbedrijven, allen opererend in verschillende branches. Deze bedrijven hebben als doel de werknemers in een realistische omgeving weer te laten ervaren welke voordelen werk heeft en ze uiteindelijk een zelfredzaamheidsniveau te geven waarmee ze duurzaam plaatsnemen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij in het algemeen.

Wil je meer weten over SROI en hoe een eventuele samenwerking eruit kan zien? Neem dan contact op met Bart, hij vertelt je er graag alles over.

Bart LesschenOprichter Sociaal Gericht

Contact opnemen

Wil je een afspraak maken, wil je weten wat er mogelijk is of heb je een andere vraag? Vul onderstaand formulier in of bel 06 36 444 346, dan helpen we je verder.

    Werken voor Sociaal Gericht

    We zoeken regelmatig nieuwe, enthousiaste mensen die graag hun kennis en ervaring willen inzetten om meer impact te maken op de arbeidsmarkt.

    Hoe we de arbeidsmarkt veranderen

    Om impact te maken, werken we volgens bepaalde methodes en principes. Nieuwsgierig?